Profiteren van het milieu


Als je in Frankrijk een bouwproject hebt, kun je soms flinke subsidies krijgen voor het toepassen van milieuvriendelijke materialen en methoden. Net als in Nederland dus eigenlijk. Zo zijn er premies voor geothermische verwarming en zonne-energie. Alle mogelijke informatie over de subsidiebedragen en -percentages vindt je op de site van de Ademe. L’Agence De l’Environnement et de la Maîtrise de l’Energie (Fransen steken wél veel energie in hun afko’s). Bij de Ademe staan trouwens ook kooptips voor energiezuinige elektronische apparatuur en huishoudelijke apparaten en zo. Een interessante site, soms wat lastig te lezen, maar gezien de financiële incentive zeker de moeite waard.

5 reacties op “Profiteren van het milieu

  1. Precies, René. Een Hollander leert des te sneller Frans als er wat te verdienen valt. Niet voor niks is ons door handel gedreven volkje zo polyglot!

  2. En wie gaat het het materiaal installeren? Laten jullie dat door de fransen doen? Nederlander met frans onderhoud en reparatie bedrijf bied zich aan! Hoor graag wat van jullie. Groetjes René.

  3. Sterker nog er zijn zelfs subsidies mogelijk voor het herstellen van een huis in de oorspronkelijke staat.
    Voorwaarde is wel dat het werk wordt uitgevoerd door een Franse aannemer. Terecht de werkgelegenheid hier is ook van belang.
    Dus zelfdoeners hebben geen ondersteuning van de Franse overheid.
    OPHA is het uitvoerend orgaan.