Science Friction (c’est chaud!)


Ook Franrijk kent SF-fans. En zo te zien op Cafard Cosmique zijn ze objectiever dan autofans. Sla een willekeurig autoblad open en uit alle vergelijkende tests komt steevast de Franse auto als beste aan de meet. Bij de duurdere berlines wint de Megane het qua prestaties en uitrusting van een 30.000 euro duurdere BMW en de Scenic 4 wheel drive is bijna net zo goed als de Nissan Terrano. Alleen bij de cabrio’s is geen Franse winnaar. Er zijn namelijk geen Franse cabrio’s.
Kijk echter in de bibliotheek met de 20 ‘moet je gelezen hebben’ SF-titels, en er zit geen Frans product bij. Allemaal Amerikaans (voor zover ik kan zien). En zo hoort het ook. Je hoeft het niet met de keuze van de auteurs eens te zijn (Heinlein’s “Stranger in a Strange land” komt pas in het lijstje van de volgende 20) om te appreciëren dat hij bestaat. De lijst, want Heinlein is niet meer. Ook leuk voor de fans: raden wat de Engelse titel is. En terre étrangère, in dat laatste geval. Deze site is zó hot, die verdient een tweede logovermelding:

13 reacties op “Science Friction (c’est chaud!)

 1. Ik moet de Fransen op dat geboed wel gelijk geven. Franse auto’s zijn superieur. Heinlein ook. Daar kan weer geen FRansman tegenop.

 2. Wanneer je even zoekt, zijn er wel Franse auteurs. Of ze goed zijn en zich kunnen meten met de Amerikaanse, is de vraag.
  Zijn er hier Trekkies aanwezig?

 3. @Dineke: zo heel veel Frans zie ik daar toch niet tussen zitten. Een Jean-Pierre en een Roger (maar dat kan ook een Amerikaan zijn).

 4. Gerard Klein, Rene Barjavel, Jean-Pierre Andrevon.
  Meer zijn het er idd. niet.
  Er staan anders wel weer fraaie namen tussen (Moorcock?) En die andere doe ik maar ff niet

 5. Gevonden: een Franse site van een Star Trek fan, compleet met space-muziek.
  Ik ga ff een logje maken!

 6. Er zijn wel franse cabrio’s, wat dacht je van de renault megane cabrio en de peugeot 307 cabrio, hele mooie auto’s.

 7. Oh ja, nou dan was het een ander model dat de Fransen niet hadden zodat ze wel een buitenlandse auto moesten kiezen. Hé, ik heb er ook geen verstand van!
  @Dineke: Ad Visser van de Science Fiction roman Sobriëtas, yeah!

 8. 1967!!!! Dat zal zeker niet zijn geboortejaar zijn. (hij is van het jaar 0) Maar meer het beginjaar van Toppop. Yeahh!