Science Friction (c’est chaud!)


Ook Franrijk kent SF-fans. En zo te zien op Cafard Cosmique zijn ze objectiever dan autofans. Sla een willekeurig autoblad open en uit alle vergelijkende tests komt steevast de Franse auto als beste aan de meet. Bij de duurdere berlines wint de Megane het qua prestaties en uitrusting van een 30.000 euro duurdere BMW en de Scenic 4 wheel drive is bijna net zo goed als de Nissan Terrano. Alleen bij de cabrio’s is geen Franse winnaar. Er zijn namelijk geen Franse cabrio’s.
Kijk echter in de bibliotheek met de 20 ‘moet je gelezen hebben’ SF-titels, en er zit geen Frans product bij. Allemaal Amerikaans (voor zover ik kan zien). En zo hoort het ook. Je hoeft het niet met de keuze van de auteurs eens te zijn (Heinlein’s “Stranger in a Strange land” komt pas in het lijstje van de volgende 20) om te appreciëren dat hij bestaat. De lijst, want Heinlein is niet meer. Ook leuk voor de fans: raden wat de Engelse titel is. En terre étrangère, in dat laatste geval. Deze site is zó hot, die verdient een tweede logovermelding:

13 reacties op “Science Friction (c’est chaud!)

 1. Wanneer je even zoekt, zijn er wel Franse auteurs. Of ze goed zijn en zich kunnen meten met de Amerikaanse, is de vraag.
  Zijn er hier Trekkies aanwezig?

 2. Gerard Klein, Rene Barjavel, Jean-Pierre Andrevon.
  Meer zijn het er idd. niet.
  Er staan anders wel weer fraaie namen tussen (Moorcock?) En die andere doe ik maar ff niet

 3. Oh ja, nou dan was het een ander model dat de Fransen niet hadden zodat ze wel een buitenlandse auto moesten kiezen. Hé, ik heb er ook geen verstand van!
  @Dineke: Ad Visser van de Science Fiction roman Sobriëtas, yeah!

 4. 1967!!!! Dat zal zeker niet zijn geboortejaar zijn. (hij is van het jaar 0) Maar meer het beginjaar van Toppop. Yeahh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *