Stok op de plank

De bakkers mogen wel uit gaan kijken, want steeds meer mensen bezitten een volautomatische machine, waarmee ze de heerlijkste broodsoorten op de plank toveren. Wij hebben ook zo’n ding, en na de nodige misbaksels heeft H. inmiddels feilloos door hoe het werkt. Geef het volk oren, zei Freek al ooit. En dat doet zij dus. Nou zijn wij in het stadium dat we blij zijn als er een normaal, smakelijk bruin brood uit de elektrische mixkneedrijsbakoven komt. Maar naar het schijnt kun je er nog veel meer mee. Brood met olijven, rozenblaadjes, suikerklontjes en wat je in de gekkigheid allemaal nog meer kunt bedenken. Op dit online broodforum weten ze er alles van. Een ware cornucopia voor panofielen, deze site. Waar het overigens niet alleen over de MAP (Machine à Pain) gaat maar ook over andere manieren van brood bakken, want een stokbrood of een kwrassantje kan zo’n ding niet aan, natuurlijk.
Je moet je wel even inschrijven om mee te mogen doen in de broodpraat. En, voor mij een ogenbaring, je bent verplicht om minstens elke twee maanden actief iets bij te dragen aan het forum, anders wordt je er zonder pardon uitgeflikkerd. Ik weet niet of het in de praktijk zo’n vaart loopt, maar het houdt je broodforum wel lekker levendig, zo’n stok achter de deur.

Reacties zijn gesloten.