Struinen….


Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn bloed gaat altijd wat sneller stromen op een rommelmarkt. Stel je voor, dat je net tegen die ene……..aanloopt?
Voor de liefhebbers: een site met alle markten in Frankrijk, België en Zwitserland!

24 reacties op “Struinen….

 1. Stel dat je net tegen dat ene aanloopt, tegen een spotprijsje en je vind het oerlelijk? Is mij een keer overkomen!

 2. Ik ben verzot op rommelmarkten in binnen- en buitenland!
  We zijn een paar jaar lang naar Ornans geweest daarvoor. (de stad van Courbet de schilder).
  Ook 1 x in Corbigny (Morvan) geweest. Ook het hele dorp een grote rommelmarkt!
  Mijn man vindt het geweldig om oude Franse keukenklokken weer aan de praat te krijgen. Heb ook nog een prachtig Heilig Hart beeld op de kop getikt, en een paar oude franse bijbeltjes.
  En ik heb een koffer gekocht met allerlei franse geschriften en een oude foto uit de eesrte wereldoorlog erin.
  Zet mij op een rommelmarkt en je hebt geen kind meer aan me!!

 3. Maar Monique! (20:42): dan koop je het toch niet!
  Ik spaar Engels theekopjes, van die ouwerwetse wijde, dunne. Wanneer ik geluk heb ruimt iemand de zooi van oma op en heb ik voor 2 euro een kop en schotel. Alleen wanneer ze heeeeeel mooi zijn ben ik bereid er meer geld voor uit te geven.
  Ik heb overigens ooit een mooi roodleren lijstje op de kop getikt. Vond hem wel wat dik en keek wat raar op van het koperdraad dat er aan de achterkant omheen gewikkeld zat. Thuisgekomen, de hele boel opengeschroefd: zit er een zelfgebouwd radiootje in verstop de W.O. ll !

 4. Inmiddels onze marché aux puces (5 juni, La Chapelle Thècle) toegevoegd. Bedankt, Dineke, toplink, die ik een mooi plekje ga geven in onze linklijst.

 5. Het was heel gek Dineke, ik loop tegen een klomp aan van Gouds plateel, voor maar 50 gulden!!!! Een koopje en zeker omdat ik de bijpassende bloempot heb, daar ben ik helemaal weg van maar die klomp…….afschuwlijk! Ik heb hem niet gekocht en daar heb ik nu spijt van, inmiddels weet ik dat deze serie uit 1902 stamt en behoorlijk kostbaar is.

 6. @Monique: Ik heb heel veel Gouds plateel, allemaal geerfd. Ik vind het fantastisch.

 7. Ik verzamel niks, maar vind het wel heerlijk om rond te kijken op zo’n markt… Bij ons inde buurt zit een Emmaus, ga ik ook regelmatig even snuffelen…

 8. Ja Dineke, leuke vondst die markten! En als rommelig type ben ik natuurlijk verzot op rommelmarkten en brocantes!

 9. Jakkes, ik ga zo eten. En ik háát brocante. Maar goed, veel plezier allemaal tijdens het struinen. Manlief vind het trouwens ook erg leuk. Het struinen, niet de spullen. Gelukkig maar. Het zou anders nog tot echtelijke spanningen leiden.

 10. @Dineke deze vond ik ook ergens, ik vind het heel mooi en maar meegenomen!servies

 11. Dat zijn wel precies de wijde dunne kopjes die ik zoek, Roebert(a). Alleen het motief vind ik…..mwaohh

 12. IK ben – heel truttig – begonnen om boerenbont te verzamelen! Maar dan exclusief van de rommelmarkt.
  Het liefst zo oud mogelijk, van Petrus Regout. Daar kleeft weliswaar het bloed van kinderhanden aan (zware fabrieksarbeid), maar het is ondertussen door zoveel andere handen gegaan decennia-lang, dat niets lekkerder is dan je handen om zo’n oude kom met hete koffie te sluiten – met een diep respect voor waar de kom vandaan komt en wie hem al die jaren met voorzicht behandeld heeft.