“Une folle de mots qui fascine et intrigue…”


Brigitte Fontaine

….staat in de biographie van radiofrance internationale (rfi)
Ze loopt al heel wat jaartjes mee (maar ik had nog nooit van haar gehoord, maar dat zegt niks en alles (over mij))
Ze lijkt me een behoorlijk gek mens en ze heeft al heel wat op de plaat gezet!
Dit is haar officiele site, wanneer je op haar nieuwe album klikt kun je wat van haar werk horen. Ook de andere albums kom je dan tegen.
Dank Krek, voor de laatste link, die maakte me nieuwgierig.
Maar ik denk niet dat ik snel iets van haar koop. Ik denk dat een life performance boeiender is…

38 reacties op ““Une folle de mots qui fascine et intrigue…”

 1. Jk heb geluisterd maar na drie nummers aangeklikt te hebben had ik het wel gehoord, niet mijn smaak.
  Nu ik ze gezien heb vind ik haar eigenlijk nog gekker

 2. heb dat liedje van diie zazous ff beluisterd. Ik kan best een gesprek in het Frans voeren, maar hier haak ik toch echt af. De grap ontgaat me. En qua muziek vind ik ’t niet echt bijzonder, dus blijft er weinivg over. Maar de clip is kleuk gemaakt.

 3. Wel, Peter zuipt volgens mij ook heel behoorlijk als ik die tekst zo lees.

 4. Mag ik jullie er nog even fijntjes aan herinneren dt dit een ideetje van Krek was? Wanneer hij (Hals- und Beinbruch) weer terug is, val hem ff lekker lastig over zijn wel heel speciale muzikale smaak….

 5. hmm, kroegentocht in Dordt… Nee, als ik het over Normaal heb, heb ik het echt over de Achterhoek en de bijbehorende popgroep. H#248;ken! In de Achterhoek heb ik leren zuipen. Eerst bij de buurman (nemt ‘r nog ‘n, ie kunt ’t kruupnd haoln), daarna in de kroeg.

 6. Overigens, eerlijk is eerlijk: dordrecht heeft de laatste jaren wel meer uitgaansgelegenheden gekregen. Maar aan dat woord alleen al lees je af dat ik inmiddels het zuipen een beetje verleerd ben..
  Roger, nog eentje om het af te leren!

 7. Hm..zal ik eens eerlijk zijn: ik ben van mijn leven nog nooit in Dordrecht geweest.

 8. wenkbrauwen en tandvlees, denk ik. hoeveel heb ik nu trouwens op? #248; zou volgens mij toch echt een o met een schuin streepje op moeten leveren. alt248 werkt niet. 248; dan maar. ook niet?

 9. Ik heb nijn studentenleven grotendeels in Groningen doorgebracht; gelukkig geen puntjes, geen streepjes, maar wel veel drank, vrees ik

 10. Dineke, dan heb je nog wat om naar uit te zien. De oudste stad van Holland, de stad van de Dordtse synode, de stad van de eerste Statenvergadering in 1572, de stad van het huis De Onbeschaamde…

 11. Ik ben ook een fan, Willem, hôken (bij gebrek aan een dwarsstreepje, moet kunnen toch?)

 12. @dineke: alleen maar student thuis geweest (nooit willen leren en dat later ingehaald bij de Open Universiteit.
  @Willem: krijg je van mij ook niet. Normaal heeft de achterhoekse jeugd enorme boel zelfrespect gegegev, in een periode waarin de oudere Achterhoekers vooral een minderwaardigheidscompelxx vanwege hun dialect hadden. Al heb ik geen andere Acherhoeker het woord heuken ooit echt horen gebruiken…

 13. @dineke: Zaai voert naar Den Helder, dus die link snap ik niet.
  dordt is gewoon een vreselijk mooie stad (echte Dordtenaren voegen daaraan toe dat de stad nog veel mooier was geweest als het oude postkantoor 25 jaar geleden niet gesloopt was. maar ja, elk volk krijgt het gemeentebestuur dat hem toekomt).

 14. Het woord is ook door NORMAAL uitgevonden, dus het wordt enkel door aanhangers uit gedragen.