Van kleine mensen, en dingen die voorbij gaan..

Het laatste weekeinde van september staat voor de deur, en alhoewel veel LdF-minnende NL’ers het proberen te onderdrukken, betekent dat weekeinde voor hen niet alleen het begin van de herfst, maar in 2006 ook definitief het einde aan de regelmatige tochten langs campings in Frankrijk. Ze hebben er de afgelopen dagen – al dan niet mokkend, met tegenzin – tegenaan gekeken, maar vóór 1 oktober moeten de caravans weer in de winterstalling staan. Dwingende deadline…

Tot die tijd hadden tienduizenden Hollandse caravansleurders tenminste nog het gevóel dat ze in september nog een paar dagen via Luik-Luxemburg-Metz-Nancy-Dole naar het zuiden konden afzakken, maar als de herfst zich eenmaal aankondigt, als het om acht uur, half negen in de achtertuin al donker wordt, dan móeten ook de caravans en vouwwagens worden opgeborgen.
Wèg is het gevoel, wèg de mogelijkheid; de keiharde werkelijkheid van minstens vijf maanden níet-heen wordt met een brok in de keel geslikt.

Voorlopig niks meer ‘avez-vous une place pour une caravan-pliante‘? Voorlopig niet meer door dat fraaie landschap, met uitgestrekte vergezichten dat er na elke bocht weer anders uitziet, niet meer langs dorpjes die er bijna allemaal hetzelfde uitzien en niks-meer bezoekjes aan brocantes die altijd weer wat anders opleveren..

Een laatste zomer-bbq in de achtertuin van zoonlief in Îls-vers-Um (tien kilometer ten zuidoosten van La Rèn) doet beseffen dat de zomerse Frankrijk-uitjes dit jaar écht voorbij zijn. Een laatste blik op de randen van het Bois de Corvèr vergoedt een hoop..De eerste keer een fles geven aan de eerste kleindochter vergoedt nog meer….Memory Lane in het kwadraat…

Luis Couperus, Gerard Cox (’t is weer voorbij, die mooie zomer‘) en Peter Koelewijn (‘je wordt óuder, papa‘) wisselen elkaar af. Vorige week zei een frequent bezoeker van R&F dat we na 9-11 verder kunnen. Ik was wat somberder. Maar met evenveel tromgeroffel wordt het nieuwe leven aangekondigd; ik had het op schoot….

Kan ze over een maand of vijf mee ? Misschien staan we dan ergens een paar dagen in de Dordogne, of zo. Verrek, zouden ze dan eigenlijk wel komen logeren? Of moeten we nou twee wandelwagens hebben; een voor hier, en een voor daar ?
Ach, het seizoen 2007 is nog minstens vijf maanden weg, mijmerde hij zich voor zich uit…

Reacties zijn gesloten.