Wég met Frankrijk!

Paul Kasteel heeft een huis in de Zuidelijke helft van Frankrijk. Ook heeft hij heel lang in Frankrijk en met de Fransen gewerkt. Dat heeft nou niet direct geleid tot een grote francofilie. Tenminste, als je af mag gaan op zijn site, waarop hij op scherpe toon Frankrijk en de Fransen, de Franse politiek, het Franse bedrijfsleven en de Franse maatschappelijke verhoudingen verkettert. Zijn webstek heet dan ook Frankrijkkritisch.nl.
Wat je er mee op schiet om te kankeren op Frankrijk, begrijp ik niet precies. Behalve misschien dat het oplucht. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat Kasteel het leuker vindt om verbaal kabaal te schoppen dan om tedere complimentjes uit te delen. Alles en iedereen krijgt er van langs. Dat hij daarbij soms molshoopjes tot Mont Blanc-proporties opblaast zij hem vergeven. Het gaat ten slotte om het effect. Zijn site is net zoiets als het oude TWIST•PUNT bij HeF. Het hoekje waar de klappen vallen. Overigens verdeelt hij zijn woede eerlijk, want ook de Nederlanders krijgen regelmatig een veeg uit de pan. Het klootjesvolk dat met oogkleppen op Zuidwaarts trekt. Maar ook de Nederlanders die zo dom zijn om in Nederland tussen de buitenlanders te blijven zitten. En wel hier.
Je begrijpt, ik ben het maar zeer zelden met Paul Kasteel eens. Maar goed, elk geluid mag gehoord worden. Dus ook dat van een zure, rechtse, verongelijkte en ongenuanceerde meneer die wou dat hij Paul Cliteur was.

Waarvan akte.

Reacties zijn gesloten.