Wie test de bêta-versie van Immogo?


Zoals de trouwe lezertjes weten, heb ik een site waar particulieren hun Franse huis te koop kunnen zetten op basis van No Cure No Pay: Immogo! Ik vertaal dan hun beschrijving in het Nederlands, Frans en Engels (binnenkort ook Duits!) en plaats zo veel foto’s als de verkoper wil. Eventueel geïnteresseerde huizenzoekers krijgen van mij via mail de contactgegevens van de verkoper en ze zoeken het samen verder lekker zelf uit. Komt het inderdaad tot een transactie, dan stuur ik een rekening voor de effectieve reclame, die 1% van de vraagprijs bedraagt. Simpel. Maar best veel werk voor mij, waarbij het onzeker is of het ook wat oplevert.
Inmiddels staan er 70 huizen op de site en zijn er ook al een paar via Immogo verkocht. De verkopers hebben mij keurig betaald. Het lijkt te werken. Ik heb daarom wat geld durven investeren in een nieuwe site-opzet. Met een heuze trefwoordenzoekmachine en zo. Op dit moment vindt de conversie plaats, en wordt de nieuwe site gevuld met de gegevens van de oude. Nu mijn vraag: willen jullie ’s op de nieuwe site kijken of het allemaal een beetje werkt?
Let wel, het is nog niet af, en veel Engelse en Franse gedeelten hebben nog Nederlandse teksten. Er is dus nog veel schrijf- en vertaalwerk te doen. Maar de machine zelf werkt al en ik ben erg nieuwsgierig naar jullie ideeën over – zeg maar – de logistieke opbouw van het geheel. Wie doet een duit in het zakje? Alvast bedankt.

35 reacties op “Wie test de bêta-versie van Immogo?

 1. Krek, ik klikte bij huizen kopen op alsace en basse normandie, waar je resp. 7 en 13 aanbiedingen zou hebben. in beide gevallen kreeg ik vervolgens de mededeling dat er geen resultaat gevonden was.

 2. Krek. op de homepage schrijf je Frankjk, ik ben nog druk aan het spelen.

 3. Dat zie er effe strak uit!! en lekker snel ook.
  Ik zou me wat betreft de banners onderin wel aan de standaard “234X60” houden dan zien ze er het beste uit.

 4. @Peter: dat zijn niet de aanbiedingen, maar de nummers die corresponderen met de regio.
  @Marjan: die L5 gaan we even verstoppen. Is voor het geval we later ook Russisch willen toevoegen.
  @Ronaldus: ja, het taalgebruik is nog een puntje van zorg. Mijn sitebouwer is Zwitser en spreekt geen Nederlands. Maar ik zorg zelf uiteindelijk voor alle teksten (behalve het Duits, want dat spreek ik goed maar grammaticaal ben ik geen held. De Zwitser kann dass aber gut behapfen).
  @Jan: Jij ook hier? Bedankt voor de tip. Ik zal het even melden bij Coorda.
  @Henk: nee, keihard zakeninstinct. Ik geloof heilig in een nieuwe manier van zaken doen, waarbij je vertrouwen schenkt om betrouwbare relaties op te kweken. Zoiets als Ronald-Jan Heijn, maar dan succesvol ;). Mensen die zakelijk meer onderlegd zijn dan ik roepen dat ik contracten moet opstellen, handtekeningen onder papiertjes verzamelen en die dan laten faxen en zo. Want ik kan niks controleren! Dat boezemt ze angst in. Maar wantrouwen kweekt wantrouwen en weerzin. Ik ben heilig overtuigd dat mijn manier werkt. En zo niet,: dan heb ik niks verloren dan heel veel tijd en mijn vertrouwen in de basala goedheid van de mens. Dat overleven we ook wel weer.

 5. @Krek: De site ziet er mooi uit, complimenten.
  Een goeie corrector haalt de fouten er wel uit.
  Maar denk je echt dat als het huis eenmaal verkocht is en jij je factuur stuurt… Kweet ’t bij free-lancers werkt ’t zo, je vertoont eerst je kunstje en pas daarna stuur je de factuur. Maar in dat Immo-wereldje.

 6. We hebben het niet over een ‘immo-wereldje’ maar over particulieren die hun huis op mijn site publiceren. Ik geef ze goede service, een mooie publicatie van hun huis, helemaal voor niks. Pas als ze hun huis verkocht hebben, mogen ze mij betalen. Sterker nog: als ze mij niet actief contacteren om te zeggen: “Stuur maar een rekening.” kom ik er nooit achter dat het gelukt is. Ik heb geen enkele controlemogelijkheid.
  Het komt er dus op neer dat iemand die zijn huis van 400.000 euro via Immogo verkoopt, mij moet gaan bellen of mailen om te zeggen: “Hé, Krek., je krijgt nog 4.000 euro van me. Stuur ff een rekening!”
  Als hij dat niet doet, komt hij er probleemloos mee weg. Als iemand weigert te betalen, zelfs al kom ik er achter… er is geen opdracht, geen handtekening. Juridisch heb ik geen poot om op te staan!
  Maar als ze hun huis bij een makelaar te koop zetten, moeten ze bij succes zes tot negen procent betalen. Via mij vragen ze dezelfde marktprijs, kunnen ze onderhandelen met de koper en houden ze nóg meer over. En ook de koper is goedkoper uit, louter en alleen omdat er 6-9% meer speelruimte in de prijs zit.
  Iedereen verklaart me voor gek, maar ik neem de gok. Het gros van de adverteerders vindt het – net als jij – een sympathiek idee en het gros zal – net als jij – de beschaving opbrengen om me t.zt. met veel plezier te betalen waar ik ethisch gezien recht op heb.
  Daarnaast zullen er mensen zijn die gewoon niet betalen. Pech. Zoals ik op het ‘oude’ Immogo zeg: “I haven’t quit my day job.”

 7. ‘Heere Heeresma’, wat een prijzen! Hebben in ’97 ons vastgoed(je) nog kunnen verwerven voor 45.000 echte guldens + Notaire.
  Voor 3.000 Franc + Notaire nog een, aangrenzend, lapje grond kunnen kopen met twee walnootbomen en twee perzikbomen.
  Als God in Frankrijk voor een appel en een ei.

 8. @Jan: woah, back up the truck!
  Je bent me kwijt, maar ik zal het doorspelen aan mijn site-bouwer, die het hopelijk wel begrijpt.
  Meta-tags zullen zeker volgen.
  @Henk: ja, maar je zult begrijpen dat ik dat helemaal niet erg vind. Ik droom ervan dat die domaine van 4,5 miljoen euros via Immogo ‘valt’. Net als sommige makelaars, want die zijn bijzonder vindingrijk. Ze sturen zelfs vriendjes op me af om achter de adresgegevens van de eigenaars te komen, zodat ze het object (zoals zij dat zo liefdevol noemen) zelf ook in de verkoop kunnen nemen.

 9. @Krek: Snap ‘t. Je doet wat je leuk vindt én urgent acht. De rekening maak je pas achteraf op.

 10. IK ben begonnen om de makelaars in de buurt te zieken. Die hadden me bij de politie aangegeven omdat ik Nederlanders begeleidde bij het zoeken naar een huis. Daartoe nam ik contact op met de makelaars, die natuurlijk huizen te koop hadden. Maar zij wilden niet met me werken, omdat ik van hen geen commissie wilde accepteren. Ze waren bang dat ik ze zou belazeren, door achter hun rug om de trasactie te doen, of door hun huizen bij andere makelaars aan te brengen (of zo). Wantrouwen. Dus dienden ze een anklacht tegen me in. Ik ben direct gestopt, en een maand daarna Immogo begonnen. Uiteindelijk zijn ze slechter af, want Immogo is de toekomst. Er zijn sites waar je voor weinig zelf simpel kunt adverteren (marktplaats) en sites waar je flink vooruit moet schuiven om een mooie advertentie te krijgen. Maar een site waar de sitebouwer mee-investeert in jouw succes, waar je via de No Cure No Pay-constructie zeker weet dat jouw adviseur maar één ding wil: jouw huis verkopen, dat bestond nog niet. Nu wel. En het werkt. En het mooie is: ik ben eigen baas. Mensen betalen niet, dus ik heb geen verantwoording af te leggen. Ik kort zonder overleg teksten in, laat foto’s weg, accepteer geen deadlines… het is gratis, ik heb geen verplichtingen. Heel relaxed, kan ik je melden. De klant heeft trouwens óók geen verplichtingen. Hij betaalt me niet omdat het verplicht is of contractueel vast ligt, maar omdat hij blij is dat het ons samen gelukt is zijn huis te verkopen. Omdat hij mij mijn procentje gunt. Mooi toch?

 11. Toch een merkwaardige – en zelden geziene – mix van kwaadaardigheid, goed begrepen eigenbelang, visionair zijn én altruïsme. Chapeau!

 12. *accepteert welverdiend compliment met zwierige buiging*
  Merci. Rancune is een prima drijfveer voor visionair egocentrisch altruïsme.

 13. Ik ben benieuwd hoe snel je idee wordt overgenomen,
  er zijn er altijd die denken dat kan ik ook. Zou je niet wat meer terughoudend moeten zijn ipv je, misschien wel succesformule, open en bloot met ons te delen.

 14. Trouwens, slim ook om eerst in een paar lueetle maanden een goedraaiend weblog op te zetten (mijn vrouw roept steeds: “Wat heb je aan die onzin?”) om dit vervolgens te misbruiken als promotiemiddel én testbank voor je commerciële site.
  En al die Francofiele sukkels trappen er nog in ook! *barst uit in diabolisch gelach*

 15. Op de site zelf staat de succesformule ook open en bloot uitgelegd, Ronaldus. En er zijn misschien mensen die het ook willen gaan doen. Onvermijdelijk, maar niet erg. Die markt is zó groot, en nu nog beheerst door puur commerciële types. Aan een boom zo vol geladen mist men één twee pruimpjes niet. Ik heb nu 70 huizen. Dat mogen er 200 worden, maar niet meer, want dan kan ik niet meer dezelfde service bieden. Mailtjes ontvangen, netjes beantwoorden… Dan wordt het te massaal. Wie de rest wil, moet het vooral pakken.
  Trouwens: succesformule… ik kan nog niet echt stil gaan leven hoor.

 16. lueetle = luttele
  Als meer mensen het gaan doen, raakt het idee meer ingeburgerd, waardoor meer verkopers hun his kunnen aanbieden. Wat overigens een flink gat in de markt is, is zoiets dergelijks voor de Roemeense, Turkse en Tsjechische markt. Daar kun je nog écht voor weinig geld een mooi huisje scoren. Is dus ook iets meer ruimte voor een wat grotere marge, in te bouwen in de prijs op de site. Iemand die voor 20.000 wil verkopen, zet je gewoon voor 30.000 op de site en je deelt het verschil met de verkoper. Iedereen blij. Voor dat bedrag moet ik een huis van 500.000 scoren! Maar ja, ik spreek geen Roemeens.

 17. @Ronaldus: maar je weet niet hoe ik ’s avonds, in bed, de slaap niet kan vatten en vertwijfeld aan de randen van mijn kussen knaag, tobbend: gaan ze me betalen, of verkoop ik straks mijn boot.

 18. Het lijkt hier GVD wel het café! Voor ik het vergeet:
  @Aat, ook publiekelijk bedankt voor je kritiek.
  Henk, Ronaldus, truste. Ik ga mijn goddelijke lichaam te ruste leggen, opdat mijn geniale geest zich optimaal kan voorbereiden op weer een nieuwe dag vol mentale uitdagingen die ik zoals gewoonlijk met een glimlach zal aan gaan én overwinnen. Overigens, kennen jullie mijn lijfspreuk? Hij zal jullie zeker aanspreken:
  Quod licet Iovi, non licet bovi.
  Buena notte.

 19. het heeft iets te maken met het vermoeide en uitgewoonde lijf naar bovi slepen.