Chez Roger et Françoise – zaterdag 12 maart


Klik logo voor smoelenboek.

Goeiemorgen allemaal. Het is alweer weekend. Latertje geworden. Volleybaltoernooitje met hapjes na. Quiche, taboulé, pizza au thon, tartiflette, clafouti kiwi, camembert, dit alles rijkelijk gearroseerd met diverse wijnen. Onze eerbiedwaardige tegenstander was uit Lugny (Maconnais) en ze hadden wat opkikkeringetjes uit de streek meegenomen (wit en fruitig) dus dan weet je het wel. Druk weekend, want vrouw moet schilderen voor expositie en ik heb zelf een nieuwe klant. Hoop ik. Als mijn voorstellen goed zijn, kan er heel veel werk uit komen. Overigens, over werk gesproken, er staat net een nieuwe boerderij annex camping te koop op immogo.com, met 20 ha, een gîte en een paardenpension: 400.000. En van de week komt er nóg een voormalige boerderij bij, met alleen een kleine camping: 170.000. Iemand zin om het roer om te gooien?

664 reacties op “Chez Roger et Françoise – zaterdag 12 maart

 1. Jorgen komt trouwens morgen alweer naar huis… hij heeft lopen l*llen als brugman en nu hoeft hij niet tot woensdag stickers uit te delen en mag ie morgen naar huis…ik denk dat het komt omdat ie het vertikte om een overhemd aan te trekken en een t-shirt onder zijn colbert aanhad…. kunnen duitsers kennelijk niet tegen…

 2. Freud is al weg…. pffff gelukkig maar… anders ahd ik niks meer durven zeggen… stel je voor dat iemand me doorheeft…..

 3. Krek, is Hiromi een beetje opgeschoten met schilderen? Moet ze nog veel doen voor haar expositie?

 4. Ik weet niet, morgen inleveren. Het is een groot reclameadaptatiebureau (3x woordwaarde) in Parijs dat mij vond via internet. Het gaat om de NL vertaling van de nieuwe slogan voor een groot elektronicamerk. Volgens mij heb ik wel wat aardigs gevonden, maar ik weet niet hoe vertrouwelijk het allemaal is dus laat ik de zaak nu niet alvast voor mezelf verknallen.

 5. @Dineke…. nee toch??? Dus jullie hebben door dat ik het verkeerde type oom ben van 50 met bierbuik die net iets te veel aan zijn nichtjes zit….

 6. @Marjan: ze is behoorlijk gestressd. Heeft nu 10 doeken, maar wil er nog zeker vijf bijkwasten. Nog anderhalve week, exclusief droogtijd.

 7. Ik heb Tim jouw bijdrage laten zien over “Edward Schuring” en hij lag dubbel

 8. Tenminste, niet op de knieën van die oom.
  @Dineke: heeft hij ook wel eens zoiets meegemaakt? Wij waren mij er eentje.

 9. @K: ik herinner me een verhaal over een heel bord dat naar een andere klas was getransporteerd, compleet met schrijfsels en boeken en platen en zo’n docent die blindelings naar een vast lokaal loopt is opeens de weg kwijt. Meesterlijk.

 10. @Fred: een kans ja. De Franse marketingmiepjes die ik aan de telefoon kreeg rebbelden een soort Frans/Engels mengelmoesje dat zó onverstaanbaar was dat ik maar gewoon Engels met ze ben gaan praten. Wist je tenminste op welke taal je je moet concentreren. Dat deden ze erg goed trouwens. Mag ook wel, bij zo’n bureau.

 11. Marjan: snap niks van jouw Freud…. ligt dat aan mij, iets gemist ofzo?

 12. @Krek: ik heb nog nooit gechat, maar dit moet het aardig benaderen, toch?

 13. Meesterlijk is een goeie.
  Wij hebben een keer de auto van een leraar over een paar van die betonnen paaltjes heen getild. Lachen was dat.

 14. Dien, lijkt mij wel. Veel sneller moet het niet gaan, want ik loop al tegen de grenzen van mijn typevaardigheid aan. Met twee vingers.

 15. @Kits, ik ook niet… ik zag iemand iets over Freud zeggen en ik reageerde daarop…c’est tout

 16. @Kits: ik zei dat Freud meelas. Marjan dacht dat ik ‘m in WIE zag, maar ik bedoelde dat Freud met Dineke d’r vingers meetikte toen ze zei dat ze met breien gesopt was. Marjan begreep het verkeerd, maar volgens mij is dit niet erg belangrijk.

 17. @K: herinner ik mij ook!! Wij hadden een aardrijkskundeleraar met zo’n lichtgewicht auto (weet ff het merk niet meer). Die hebben ze met zijn allen op de stoep getild.
  Leerlingen van nu zijn lang zo creatief niet….

 18. ik ga lekker naar bed….. morgen weer een dag… neem er gerust nog eentje van mij… ROGER!!!!

 19. @Krek: op de een of andere manier is het toch altijd minder leuk wanneer het uitgelegd moet, maar goed: het was niet voor niks dat ik ad rem reageerde met gesTopt, want ik voelde dat ie eraan kwam….

 20. Maar hij heette toch niet R.?
  Wij turfden hoe vaak hij “..op een gegeven ogenblik’ zei.
  We zijn er maar mee gesTopt, het was niet bij te houden…

 21. Dat had ik eerder vanavond, toen ik schreef:
  Een skileraar met een vergelijkbare gok zei eens: “An der Nase eines Mannes erkennt mann sein Johannes.” Daar hou ik me dan maar aan vast. Ik wist zodra ik het opgeschreven had dat iemand zou happen op die laatste zin. Fred deed het.

 22. Meneer Freud!!! Mijn laatste opmerking sloeg op de reactie van Fred van 00:15!

 23. ik ga er even tussenuit voor de afwas. ‘er was er 1 jarig’ vandaag dus heeft die afwas-vrij. later!

 24. Wassende maan = La lune croissante. Daarom heet zo’n broodje zo. Dit is voor mij een sunkist-woord, waarvan de betekenis me pas dit jaar duidelijk werd.

 25. @Dineke: nee, hij heette Keet. En hij liep mank. Wij zeiden dan: “Heeft iemand keet geschopt?” Keet had geloof ik polio gehad. Wij waren niet aardig.

 26. @Fred: zo zie je maar: ik weet nix van antroposoefie.
  Ging jij niet slapen?

 27. Inderdaad: sunkissed. Terwijl wij allemaal dachten dat het met die kistjes te maken had. Zo komt bakeliet van ‘bakelight’ ofwel ‘bake-lite’. Een gebakken kunststof, veel lichter dan aardewerk en (in de oorlog) goedkoper dan metaal of rubber. En wat dacht je van de Citroen DS?

 28. Dat zijn dus Sunkist-woorden. De term is geloof ik van Justus van Oel, die er een keer een stukkie aan weet in de Adformatie. Shit ik heb niks te drinken en ben zo wakker als wat.

 29. @Krek: ik heb met zoveel dingen van vroeger dat ik het altijd verkeerd heb gelezen; bijv, strips; heb zo ff geen voorbeelden paraat, maar dat komt nog wel.
  Ook zongen we de Engels teksten (…) en deden maar wat: HaHa said the clown! We maakten er iets raars van maar ik weet niet meer wat

 30. misschien is Fred gewoon in slaap gevallen met de hele handel on-line. Moet kunnen, toch?

 31. Ik realiseer met net dat ik vanavond in mijn eentje bijna een hele fles rode wijn heb leeg zitten lebberen….

 32. @DIneke, nee , geloof niet dat het erg is…. ik heb er in ieder geval geen last van…. viel me alleen op toen ik net mijn glas weer volschonk… ik dacht: zal deze waarneming even delen met mijn kroeggenoten…

 33. Ik stel het nar bed gaan nog ff uit. Zie op tegen de dag van morgen: veel cijferwerk.

 34. Ach ja, Henk is er nog…. Hallo Henk, ging de terugreis goed? En hoe ben je teruggereden, via Namen of via Luik/Maastricht?

 35. Ik ga ook maar eens richting sponde. Morgen nog een beetje werken als het kan en ’s middag bezoek.

 36. Ik heb ook geen zin om naar bed te gaan… morgen weer het zootje vroeg wakker… naar de markt… naar de bakker….. lekker ontbijten… en dan weer verder met zoeken naar oude foto’s….

 37. Ging het over Rudolph en Steiner of over Freud of Fred en misschien over aalscholvers die….

 38. Nou. Die is i.i.g. binnen.
  God. Wt kinderachtig eigenlijk. Maar ik kan het niet laten, wanneer ik in de buurt ben.

 39. Ik ga ook lekker naar mijn bedje. Allemaal een fijne voortzetting…
  Dineke: sterkte morgen, deze tijd is geen lolletje, weet ik van dochterlief.

 40. Goedenavond, ff wat kids gehaald en gebracht. En maar beweren dat ze niet zoveel hebben gedronken 🙂
  Hoi Henk, weer veilig thuis zie ik.
  @Dineke: jullie hebben volgens mij een uitstekende maaltijd genoten.
  Oké ik hoef niet meer achter het stuur, Roger………..

 41. Hé Ronaldus! Gisteren trouwens nog koffie gedronken bij Robèrt. Geen wijn, want ik moest nog volleyballen. Leuk huis heeft die ook.

 42. @Iedereen: wanneer Krek. zalvend gaat doen wordt het m.i. tijd om op te stappen!

 43. en toen schiep god de mens… nadat ie er eerst een heleboel andere onnuttige dingen had geplant….

 44. Ik doe NU het licht uit! (ik voel dat de oesters gaan werken)
  Truste!

 45. De hele rit – via mstrcht overigens – k*tweer.
  Thuis smerige p*zz* van de Turkerella gegeten, op verzoek van dochter die nu ergens in A’dam de beest uithangt en verwacht dat ik straks de deur opendoe. Ocharme.

 46. Maar Miles Davis neuzelt lekker door en de laatste trams komen langs op weg naar de remise. Ik denk niet dat ik me ooit permanent in FR ga vestigen, hooguit een half jaar per jaar.

 47. ik heb 90 mails in mijn inbox, allemaal van Internet Mail delivery, wil even kijken of het misschien met HeF te maken heeft, wie heeft dat ook gehad?

 48. Dames en heren …… eruit…. er is een schoon café geopend… ik maak hier nog even schoon dan kom ik ook….