Chez Roger et Françoise – zaterdag 12 maart


Klik logo voor smoelenboek.

Goeiemorgen allemaal. Het is alweer weekend. Latertje geworden. Volleybaltoernooitje met hapjes na. Quiche, taboulé, pizza au thon, tartiflette, clafouti kiwi, camembert, dit alles rijkelijk gearroseerd met diverse wijnen. Onze eerbiedwaardige tegenstander was uit Lugny (Maconnais) en ze hadden wat opkikkeringetjes uit de streek meegenomen (wit en fruitig) dus dan weet je het wel. Druk weekend, want vrouw moet schilderen voor expositie en ik heb zelf een nieuwe klant. Hoop ik. Als mijn voorstellen goed zijn, kan er heel veel werk uit komen. Overigens, over werk gesproken, er staat net een nieuwe boerderij annex camping te koop op immogo.com, met 20 ha, een gîte en een paardenpension: 400.000. En van de week komt er nóg een voormalige boerderij bij, met alleen een kleine camping: 170.000. Iemand zin om het roer om te gooien?

664 reacties op “Chez Roger et Françoise – zaterdag 12 maart

 1. Jorgen komt trouwens morgen alweer naar huis… hij heeft lopen l*llen als brugman en nu hoeft hij niet tot woensdag stickers uit te delen en mag ie morgen naar huis…ik denk dat het komt omdat ie het vertikte om een overhemd aan te trekken en een t-shirt onder zijn colbert aanhad…. kunnen duitsers kennelijk niet tegen…

 2. Ik weet niet, morgen inleveren. Het is een groot reclameadaptatiebureau (3x woordwaarde) in Parijs dat mij vond via internet. Het gaat om de NL vertaling van de nieuwe slogan voor een groot elektronicamerk. Volgens mij heb ik wel wat aardigs gevonden, maar ik weet niet hoe vertrouwelijk het allemaal is dus laat ik de zaak nu niet alvast voor mezelf verknallen.

 3. @Dineke…. nee toch??? Dus jullie hebben door dat ik het verkeerde type oom ben van 50 met bierbuik die net iets te veel aan zijn nichtjes zit….

 4. @Marjan: ze is behoorlijk gestressd. Heeft nu 10 doeken, maar wil er nog zeker vijf bijkwasten. Nog anderhalve week, exclusief droogtijd.

 5. @K: ik herinner me een verhaal over een heel bord dat naar een andere klas was getransporteerd, compleet met schrijfsels en boeken en platen en zo’n docent die blindelings naar een vast lokaal loopt is opeens de weg kwijt. Meesterlijk.

 6. @Fred: een kans ja. De Franse marketingmiepjes die ik aan de telefoon kreeg rebbelden een soort Frans/Engels mengelmoesje dat zó onverstaanbaar was dat ik maar gewoon Engels met ze ben gaan praten. Wist je tenminste op welke taal je je moet concentreren. Dat deden ze erg goed trouwens. Mag ook wel, bij zo’n bureau.

 7. Meesterlijk is een goeie.
  Wij hebben een keer de auto van een leraar over een paar van die betonnen paaltjes heen getild. Lachen was dat.

 8. @Kits: ik zei dat Freud meelas. Marjan dacht dat ik ‘m in WIE zag, maar ik bedoelde dat Freud met Dineke d’r vingers meetikte toen ze zei dat ze met breien gesopt was. Marjan begreep het verkeerd, maar volgens mij is dit niet erg belangrijk.

 9. @K: herinner ik mij ook!! Wij hadden een aardrijkskundeleraar met zo’n lichtgewicht auto (weet ff het merk niet meer). Die hebben ze met zijn allen op de stoep getild.
  Leerlingen van nu zijn lang zo creatief niet….

 10. @Krek: op de een of andere manier is het toch altijd minder leuk wanneer het uitgelegd moet, maar goed: het was niet voor niks dat ik ad rem reageerde met gesTopt, want ik voelde dat ie eraan kwam….

 11. Maar hij heette toch niet R.?
  Wij turfden hoe vaak hij “..op een gegeven ogenblik’ zei.
  We zijn er maar mee gesTopt, het was niet bij te houden…

 12. Dat had ik eerder vanavond, toen ik schreef:
  Een skileraar met een vergelijkbare gok zei eens: “An der Nase eines Mannes erkennt mann sein Johannes.” Daar hou ik me dan maar aan vast. Ik wist zodra ik het opgeschreven had dat iemand zou happen op die laatste zin. Fred deed het.

 13. Wassende maan = La lune croissante. Daarom heet zo’n broodje zo. Dit is voor mij een sunkist-woord, waarvan de betekenis me pas dit jaar duidelijk werd.

 14. @Dineke: nee, hij heette Keet. En hij liep mank. Wij zeiden dan: “Heeft iemand keet geschopt?” Keet had geloof ik polio gehad. Wij waren niet aardig.

 15. Inderdaad: sunkissed. Terwijl wij allemaal dachten dat het met die kistjes te maken had. Zo komt bakeliet van ‘bakelight’ ofwel ‘bake-lite’. Een gebakken kunststof, veel lichter dan aardewerk en (in de oorlog) goedkoper dan metaal of rubber. En wat dacht je van de Citroen DS?

 16. Dat zijn dus Sunkist-woorden. De term is geloof ik van Justus van Oel, die er een keer een stukkie aan weet in de Adformatie. Shit ik heb niks te drinken en ben zo wakker als wat.

 17. @Krek: ik heb met zoveel dingen van vroeger dat ik het altijd verkeerd heb gelezen; bijv, strips; heb zo ff geen voorbeelden paraat, maar dat komt nog wel.
  Ook zongen we de Engels teksten (…) en deden maar wat: HaHa said the clown! We maakten er iets raars van maar ik weet niet meer wat

 18. @DIneke, nee , geloof niet dat het erg is…. ik heb er in ieder geval geen last van…. viel me alleen op toen ik net mijn glas weer volschonk… ik dacht: zal deze waarneming even delen met mijn kroeggenoten…

 19. Ik heb ook geen zin om naar bed te gaan… morgen weer het zootje vroeg wakker… naar de markt… naar de bakker….. lekker ontbijten… en dan weer verder met zoeken naar oude foto’s….

 20. Nou. Die is i.i.g. binnen.
  God. Wt kinderachtig eigenlijk. Maar ik kan het niet laten, wanneer ik in de buurt ben.

 21. Ik ga ook lekker naar mijn bedje. Allemaal een fijne voortzetting…
  Dineke: sterkte morgen, deze tijd is geen lolletje, weet ik van dochterlief.

 22. Goedenavond, ff wat kids gehaald en gebracht. En maar beweren dat ze niet zoveel hebben gedronken 🙂
  Hoi Henk, weer veilig thuis zie ik.
  @Dineke: jullie hebben volgens mij een uitstekende maaltijd genoten.
  Oké ik hoef niet meer achter het stuur, Roger………..

 23. De hele rit – via mstrcht overigens – k*tweer.
  Thuis smerige p*zz* van de Turkerella gegeten, op verzoek van dochter die nu ergens in A’dam de beest uithangt en verwacht dat ik straks de deur opendoe. Ocharme.

 24. Maar Miles Davis neuzelt lekker door en de laatste trams komen langs op weg naar de remise. Ik denk niet dat ik me ooit permanent in FR ga vestigen, hooguit een half jaar per jaar.

 25. ik heb 90 mails in mijn inbox, allemaal van Internet Mail delivery, wil even kijken of het misschien met HeF te maken heeft, wie heeft dat ook gehad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *