De Provinciehuizen (WEDSTRIJD!)


Helemaal precies weet ik het niet en corrigeer me als ik er naast zit, maar Le Conseil Général Départemental lijkt me vergelijkbaar met het Nederlandse ‘Provinciehuis’. Een soort centraal informatiepunt van het department, dat reclame maakt voor de regio en informatie geeft over activiteiten en initiatieven en dergelijke.
Een handige pief is hier op ingesprongen en is een site begonnen die Conseil Général.com heet. Gewoon een IT-boer die het puntcomadres heeft ingepikt. Het is dus een portal waarlangs je álle adressen van alle CG’s en gemeentehuizen van Frankrijk kunt vinden. En dat is dan toch ook wel weer handig en fijn. Vooral voor mensen die zich willen oriënteren op een bepaalde regio. Bijvoorbeeld om er tegen beter weten in al dan niet permanent heen te verhuizen vanuit Nederland.
Overigens heb je deze verzamelsite niet echt nodig als je het nummer van het department weet en beschikt over de meest rudimentaire vormen van intelligentie. Let op! De Dordogne (nr.24) heeft bijvoorbeeld het webadres http://www.cg24.fr/, terwijl de Saône-et-Loire (71) het doet met http://www.cg71.fr/. Je kunt zelf (hopelijk) bedenken hoe je de andere departementen vindt.
WEDSTRIJD! Doe mee en win!
Welk Conseil Général heeft de mooiste, leukste, origineelste en leesbaarste site? Geef hier je kandidaat op. De winnaar, gekozen door een deskundige jury, krijgt dan van ons de speciale Hollandais en France Conseil-Général Web Award!. Over de uitslag is zeker correspondentie mogelijk, hoe meer hoe beter.

61 reacties op “De Provinciehuizen (WEDSTRIJD!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *