De Provinciehuizen (WEDSTRIJD!)


Helemaal precies weet ik het niet en corrigeer me als ik er naast zit, maar Le Conseil Général Départemental lijkt me vergelijkbaar met het Nederlandse ‘Provinciehuis’. Een soort centraal informatiepunt van het department, dat reclame maakt voor de regio en informatie geeft over activiteiten en initiatieven en dergelijke.
Een handige pief is hier op ingesprongen en is een site begonnen die Conseil Général.com heet. Gewoon een IT-boer die het puntcomadres heeft ingepikt. Het is dus een portal waarlangs je álle adressen van alle CG’s en gemeentehuizen van Frankrijk kunt vinden. En dat is dan toch ook wel weer handig en fijn. Vooral voor mensen die zich willen oriënteren op een bepaalde regio. Bijvoorbeeld om er tegen beter weten in al dan niet permanent heen te verhuizen vanuit Nederland.
Overigens heb je deze verzamelsite niet echt nodig als je het nummer van het department weet en beschikt over de meest rudimentaire vormen van intelligentie. Let op! De Dordogne (nr.24) heeft bijvoorbeeld het webadres http://www.cg24.fr/, terwijl de Saône-et-Loire (71) het doet met http://www.cg71.fr/. Je kunt zelf (hopelijk) bedenken hoe je de andere departementen vindt.
WEDSTRIJD! Doe mee en win!
Welk Conseil Général heeft de mooiste, leukste, origineelste en leesbaarste site? Geef hier je kandidaat op. De winnaar, gekozen door een deskundige jury, krijgt dan van ons de speciale Hollandais en France Conseil-Général Web Award!. Over de uitslag is zeker correspondentie mogelijk, hoe meer hoe beter.

61 reacties op “De Provinciehuizen (WEDSTRIJD!)

 1. Tsjonge, mooie kaart.
  In eerste instantie – ik had mijn bril nog niet op-
  dacht ik dat het een kaart van Amsterdam was met alle deelraden…
  Ik ga voor 83

 2. Gek, ikheb het gevoel dat jullie eerder gewoon voor je eigen departement kiezen dan voor de beste site. Of is het gewoon puur toeval?

 3. ff tellen, 58 staat voorlopig aan kop. Is geen toeval, maar een weloverwogen keus.

 4. hebben jullie wel gekeken naar de websites? Volgens mij niet, want dan hadden jullie zo gezien dat 53 gewoon veel mooier is dan 58..

 5. Waarom nummeren ze die departementen niet gewoon van linksboven naar rechtsonder, scheelt een hoop gezoek.

 6. Ze waren oorspronkelijk alfabetisch genummerd. Dat klopt nu door wijzigingen ook niet meer. Maar de numeers waren inmiddels zo vertrouwd dat men het maar zo heeft gelaten!

 7. Ik heb begrepen dat ze in FR afstappen van het departementsnummer in autokentekens, dan vervalt toch het nut van die nummering zou je denken.

 8. Wat heeft Parijs een lillukke site, valt me tegen want het moet daar toch barsten van het talent.

 9. Wie wordt er niet balorig van, je vrije zaterdagmiddag doorbrengen in respectievelijk: de Makro, Tuincentrum Osdorp, Dirk van de Broek, Platenzaak Gregory en de Praxis.

 10. Nog leuke muziek en/of planten aangeschaft (boodschappen vind ik niet zo interessant)
  kmoe gaan: commissiediner. Later!

 11. @Dineke: Waren op zoek naar een Magnolia maar de buitenplanten-afdeling was bijna leeg, zeker allemaal buiten spelen.

 12. Laten we maar liever de lelijkste kiezen. Past beter bij de mental set van de bezoekers aan HeF. De site met de minste stemmen wint dan de prijs voor de mooiste.

 13. Herstel. Wie heeft de tijd om meer dan vijfennegentig websites te jureren, ben niet verder gekomen dan achtenvijftig, met een uitstapje – Paris, oh lala – naar vijfenzeventig.

 14. Kom, Henk, je hebt ook tijd om hier op zo’n beetje alle topics te reageren. Het is gewoon een kwestie van prioriteiten stellen. Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat je helmaal gegrepen zou worden door het CG-virus en dat je ons zou verblijden met ettelijke vlammende site-recencies. Who cares about The Aviator!
  Wist je trouwens dat de directeur van The Movies ook in de Morvan woont, vlak bij Ferry, Aat en Frank?

 15. Oh nee, The Movies, daar draaien ze meestal batik-films. Ik ga verhuizen naar Atjeh.
  Overigens Krek, voor het schrijven zorgt de redactie, ik ben slechts uitgever/vormgever.
  Okee, ik koop er nog een computer bij, drie schermen op m’n bureau is geen probleem.

 16. Als je te lui bent om ze zelf te schrijven staat het je vrij er iemand voor in te huren, hoor. Maar volgens mij zou je eigenlijk liever zelf ook schrijver zijn, en ben je diep in je hart een echte romancier, die droomt van een huisje in de Morvan waar hij ongestoord zijn diepste gevoelens aan het papier kunt toevertrouwen.

 17. @Henk: Krek beweerde in de intro dat er een systeem in de adressen zat. Dat zou altijd http://www.cg**.fr zijn, waarbij ** staat voor het nummer van het departement. Die vlieger gaat bij Corse Sud niet op.
  @allen: we dwalen wel heel erg van het opnderwerp af. Voor bigamie en andere erotiek heeft Krek inmiddels een nieuw bericht geplaatst.