Lief dagboek…


Drukt iets zwaar op je gemoed? Moet je iets van het hart? Gooi het er uit! Maar natuurlijk niet in een gewoon dagboek, met een slotje er op verstopt achterin de sokkenla, maar op het internet! Op Journal Secret kun je je persoonlijke ontboezemingen kwijt, in een geheim of op een openbare gedeelte, voor iedereen toegankelijk. Daar lees ik een larmoyant afscheid van een hondje, genaamd Kiwi. Een vlammend j’accuse tegen kamikazeterroristen. Een intiem verslag van de ontmaagdig van een 15-jarig meisje door de beste vriend van haar vader. En een boos/verdrietig verhaal van een meisje dat haar moeder verloren is. Zelfmoord?
…voulait le lui dire, et il était trop tard. pour tout ça, je lui en veux, elle n’avait pas le droit de me laisser avec mon père, je n’ai pas la même force qu’elle. Mais je veux lui dire que je l’aime, juste une fois, même en retard. Snik. Ook is er een chatforum (iets voor Petra wellicht?) en zijn er een paar vervolgverhalen à la Sloeber, waar iedereen een bijdrage aan kan leveren.
Een site als deze is erg goed voor je Frans, want veel bijdragen zijn bijna in spreektaal. Let alleen niet op de grammatica en de spelling, want die zijn vaak abominabel (nooit ‘abominabel slecht’ zeggen).

3 reacties op “Lief dagboek…

  1. zeker! Bedankt voor die leuke tips steeds. Ik kom alleen niet meer aan slapen toe!