Lunch in Cluny met _Paul en Marion

HeF-stamgast _Paul en zijn Marion wonen in de Charollais en wij in de Bresse. Dus toen we een keer voor de lunch af wilden spreken werd dat zo’n beetje halverwege, in het bekende stadje Cluny. Ook Paul’s dochter Mieke en haar zoontje Jayden kwamen mee en het werd erg gezellig.
Prima eten overigens, in een biologisch restaurantje ‘Le Pain sur la Table’ aan de invalsweg van Cluny, vlak bij het voormalige station, nu opstapplaats voor de ‘Voie Verte’, een fietspad dat het oude treintracé volgt. Waar Jayden meteen besloot eigenhandig de menukaart aan te passen. Hier een paar foto’s van die ontmoeting:paul-marion-jayden-cluny

Jayden-marion-mieke-cluny

 

Hierboven Jayden en Marion, met trotse moeder Mieke op de achtergrond. Zie voor meer ook het blog van Paul.

Overigens aten we een voorgerecht van tapanades op verschillende soorten biologisch brood, een soort quiche met verloren gewaande groenten (poiret???) en Bœuf Stroganoff. Ik kan je melden dat die koe een waardig leven na de dood kreeg. Wij hebben haar alle eer bewezen en volmondig haar vlees geprezen. Lekker!

voie-verte-clunyVoie verte

 

4 reacties op “Lunch in Cluny met _Paul en Marion

  1. Ja, ik bedacht dat ik eigenlijk ook wel gewoon over mijn leven kon bloggen hier. De zakelijke kant wordt immers al afgedekt door blog.krek.nl. En Facebook… ik weet het niet. Kan er niet aan wennen.

  2. Je rept over het bekende stadje Cluny, veel mensen kennen het. Inderdaad van de ‘Abdij van Cluny’ die er ooit stond. Cluny doet er alles aan om toeristen binnen de muren te krijgen, veel oudheid is er niet meer te zien. Ja, een heuse 3d-film, over hoe het was. Entree is bijna € 10,- per persoon. Binnenkort zal ik hier een blog over schrijven. Inclusief foto van de enorme shop. Wordt vervolgd 😉

  3. Inderdaad. Ik woon part-time in Tournus, waar de middeleeuwse abdij – de Saint Philibert – wél nog in volle glorie te bewonderen is en waar bovendien maar liefst vier restaurants met een Michelin-ster zijn, maar Tournus is veel minder bekend dan Cluny. Heeft alles te maken met PR. Ik ben benieuwd naar je blogje.