Qui est un poisson d’Avril?


Het gebeurt dus overal
(ja, die ene streep vissen maakt het lezen wat lastig…)
Iemand die zich makkelijk laat beetnemen wordt un poisson d’Avril genoemd
Op deze site kun je vanalles terugvinden over het gebruik, de geschiedenis etc.
Uitdaging:
vertel je beste 1 april grap!
Dit is alvast een suggestie:

41 reacties op “Qui est un poisson d’Avril?

 1. Bij de concullega’s (wat is dat toch een braakwoord) van christelijke zijde heeft het hoofdbestuur er nogal een handje van om 1 april grappen met het personeel uit te halen.
  Zo hebben ze een paar jaar geleden verordonneerd dat vanaf de volgende maand iedere vakbondsbestuurder verplicht in uniform (uiteraard rood-wit-blauw) moest lopen. Dat heeft een hoop heisa gegeven. Maar nog niet zoveel als het jaar erop, toen werd afgekondigd dat bestuurders met een lease-auto, wonende in de grensstreek, vanaf de volgende maand minder kosten kregen vergoed omdat de benzine in de grensstreek nu eenmaal goedkoper is. Toen brak de hel pas echt los. Erg leuk, vond ik. Wel jammer dat de rode vakbondsbonzen een stuk minder creatief zijn.

 2. Jààààren geleden bij onze kinderen op de basisschool: men ging het schooluniform, naar Engels voorbeeld invoeren. Voordelen: iedereen is gelijk, niemand kan zich laten voorstaan op het dragen van dure merkkleding, je hoeft niet meer na te denken wat je moet aantrekken.
  Een aantal ouders stond werkelijk op hun achterste benen en dreigden hun kind van school te halen.
  Een paar jaar geleden kwam op de school waar ik nu werk Maxima langs. Compleet met marechaussee, beveiligingsmensen met ‘oortjes’ in, dame met lange blonde haren, mantelpakje en grote hoed (die haar gezicht deels verborg) en last nut not least vele, vele vergadering met de directie vooraf. Een directeur had zelfs op het moment dat ie d’r een hand gaf nog niks in de gaten. Buikpijn!!
  En op mijn andere school ging er een mailing uit dat het koffieverbruik bij de nieuw automaten zo explosief was gestegen dat er 1% zou worden ingehouden van ieders vakantiegeld. Die was wel flauw.

 3. Waaghalzen gezocht voor extreem tv-programma
  UTRECHT – Wie dacht bij programma’s als ‘Jackass’ en ‘Dirty Sanchez’ alles te hebben gezien, komt bedrogen uit. ‘The Bullet’ gaat nog een stapje verder. Binnenkort beginnen in Nederland de opnames van een nieuw extreem tv-programma, waarin het voor deelnemers mogelijk is gemaakt om zichzelf te laten neerschieten met een echt vuurwapen.
  lees hier verder
  http://highlander.web-log.nl/log/2201368

 4. @Dineke
  Dat zei je van mij eerst ook, maar toch kreeg ik een educatieve reactie van je op mijn blog-du-boue…

 5. Huh? waar?
  (en sorry Giel, zal je niet meer pesten op je eigen site)

 6. Bovendien ben ik van mening dat het belang van correcte spelling schromelijk overdreven wordt. Als je goed kunt schrijven (dat wil zeggen lezenswaardig) is een verkeerde dt op zijn tijd best iets om overheen te komen. Taalkundig correct maar verder onleesbaar Nederlands is letterlijk waardeloos.

 7. Krek± in logs als dit heb je gelijk. In serieuze geschreven teksten stoort het me wel mateloos.

 8. ‘een’ zonder accenten, in dit geval, Frans. Bovendien is ‘regelmatig frequenteren’ een pleonasme. En ‘teneinde’ een archaïsme. Bovendien bedoelde je eigenlijk: ‘of een en ander de toets der kritiek kan doorstaan.’

 9. En het is helemaal waar wat Krek. zegt: spelling is m.o.m verwaarloosbaar. (net als in emails: worden meer fouten in toegestaan dan in bijv. handgeschreven brieven).
  Wanneer mensen echter op hun strepen gaan staan, worden ze aangepakt. Waarvan akte.

 10. Waar ging dit log ook al weer over? (durf het bijna niet te zeggen)

 11. Is goed, hoor Frans….*gelaten*
  Wanneer ik mij vmbo’ertjes heb afgemaakt heb ik vast nog wel wat tijd over voor jou…..

 12. Ik zal niet te veel zeiken. En Krek, als je er nog bent, Google’s cachegeheugen is nog wel eens handig als je wat kwijt bent. klik

 13. Gelukkig, het viel mee. Natuurlijk had ik ‘m nog op mijn computer staan. Op een of andere manier gaf hij de directory van mijn vrouw voorrang. Maar nu is het weer in orde. Wel even refreshen, anders blijf je plaatjes zien.

 14. Nee, het was mijn schuld hoor. Ik heb ook niks veranderd. Haar index-file zit een mapje dieper. Geen idee waarom hij dat koos. Maakt niet uit. Opgelost.

 15. Hij doet het weer Krek! Frans gaat nog even verder kijken en hoopt dat hij jullie niet al teveel van jullie apropos heeft gebracht!

 16. Wij kunnen wel tegen een stootje, hoor, Frans. Gezellig dat je er even was. Tot een volgende keer. Enne… rij voorzichtig!