Eindelijk lente in de Z-Bourgogne

Maison menetreuil en printemps 2013

Al hebben we eerder deze maand een aanzet tot lente gehad (toen het in Nederland zo bar koud werd ineens), de afgelopen week heeft het geregend. Maar sinds gisteren schijnt de zon. Dat is mooi, want we hebben gras en bloemvelden gezaaid. Hopelijk is de bodem nu vochtig genoeg om – in combinatie met het zonnetje – tot een groeispurt te leiden. Hier een filmpje:

menetreuil

Nu nog kaal, maar moet je straks eens opletten. Een orgie van kleur! Zag net trouwens een ongeveer 50 cm lange slang in de nieuwe vijver. Een Couleuvre, neem ik aan. Verder stikt het van de kikkers en de salamanders. Onze biotoop wordt almaar rijker. Ik ben jaloers op al die vakantiegangers die hier straks lekker mogen logeren terwijl wij zelf op een appartementje in Tournus samenhokken.

Overigens, eind mei en begin juni is er nog wat plek in ons zespersoons vakantiehuis in de Zuid-Bourgogne.

23 reacties op “Eindelijk lente in de Z-Bourgogne

 1. Voor de gasten die in de eerste week van augustus logeren in Menetreuil een tip: op een half uurtje rijden Exposition Pré d’Art in Montjay (route St.Germain vers Bellevesvre). Een tentoonstelling van schilderijen, sculpturen en média-art in de wei en de schuren van een oud Bressaans boerderijtje. Franse, Nederlandse en Zwitserse kunstenaars.
  3 en 4 augustus. Entrée libre.

 2. Goed idee. Ik moet eigenlijk een soort agenda gaan maken voor de gasten. Zo is er op 14 juli een concert bij onze vrienden in Château de Préty, met karaoké toe.

 3. Ben ik de enige die die 1e zin herleest en denkt dat ie niet klopt? zal wel iets met komma’s of spaties zijn ofzo 😉 een paar keer hardop lezen hielp! Hier is het ook EINDELIJK voorjaar. Ruim 3 weken later dan normaal zaakjes in de tuin gezet. Melkflessen blootgesteld aan zon (aaaaargh) (ja, expres lekker kromme zinnen)
  Dat filmpje duurde overigens maar 4 secondjes, een lange foto eigenlijk.

 4. Nou goed dan, een komma vervangen door haakje, om die tussenzin wat meer los te trekken. Zo beter, juf?
  Inderdaad een erg kort filmpje, maar geeft toch nét iets meer een ruimtelijke indruk dan een foto.

  • Ah ben… nee niet echt. Maar het staat iedereen vrij om allerlei leuke en afwisselende stukjes te schrijven over dito onderwerpen.

 5. Erg veel charisma heeft die W.A. niet natuurlijk, maar hij wint het nog net van mr. Hollande!
  Groet
  Dick

 6. Ik probeer nu al meer dan een uur mijn huis toe te voegen op Immogo maar krijg steeds een registratie pagina. Ik ben dan al ingelogd. Is Immogo nog van jou?

  • Ja, Ik ben nog verantwoordelijk bij Immogo. Je logt in met een oude registratie, als ‘Koper’! Kopers kunnen gene huizxen toevoegen. Je moet dus een nieuw account aanmaken en je registreren als verkoper. Gebruik een ander mailadres, eventueel speciaal bij Gmail aan te maken voor je verkoopactiviteiten. Kun je het na de verkoop gewoon wegdoen. Met een redirect naar je gewone adres, zodat je niks mist.

   Succes!

   Maar eeehhh, jullie gaan weg daar? Toch te ver weg?

 7. Dank je, het is gelukt. Maar om een of andere reden kom kwam ik op property-france.fr terecht. Dat is toch dezelfde site? We hebben een huis verderop op het oog en zijn aan het kijken wat de mogelijkheden zijn. Verkoop van het huidige pand is de makkelijkste manier. Anders moeten we verhuren.

 8. Nee, Property France is het oude Zorro Immo. Met betaling vooraf in plaats van 1% bij succes.

 9. Overigens, vergeet die lente maar. Het is weer gewoon ouderwets kutweer en voorlopig verandert dat niet.

 10. @Jeanne, valt mee. Je betaald belasting over de winst en die is bij ons niet zo vreselijk hoog.

 11. Lente? Zei ik lente? Het is en blijft onversneden kutweer hier. Gisteren nog geschaatst op de Saône.

 12. Het is lente geworden en ik ben in Toulouse aangekomen. Morgen m’n eerste werkdag hier.
  Er moet gedronken worden, maar er staat alleen nog maar een groen melkpannetje van februari en er hangt een luik scheef. Zijn Roger & Françoise vertrokken?

  • Laten we zeggen dat de loop er een beetje uit is, Kees. Roger & Françoise hebben een paar flessen achter de var laten staan voor de stamgasten (verstopt achter de AED en de blaaspijpjes, mum’s the word). Dus help jezelf. Gefeliciteerd met je move. Heb je al een beetje zin in Toulouse of mis je Perpignan?

 13. Ja, de zin is er, de tijd nog niet, maar dat gaat wel komen. Het belooft geen rustige baan te worden, maar wel heel interessant, en na acht jaar Perpignan was het ook wel weer tijd voor een verandering.
  In afwachting zal ik eens een fles van achter de bar pakken… kijken of er nog vliegen op de stront af komen.

 14. Waar haal je die fles vandaan? jees, wat is daar gebeurd? Moet er een loodgieter bijkomen? Smakelijk!