Oude kunstvoorwerpen en meubelen uit de Oriënt te koop in Tournus

Antiek en meubelen uit de Orient - China en IndonesiëAltijd leuk, nieuwe kennissen. Via-via hoorden we dat er een nieuw Nederlands-Indonesisch koppel was neergestreken in het stadje Tournus, waar wij tegenwoordig een appartementje hebben. Franky en Tin hebben een winkeltje in het centrum. Wij zijn gewoon eens binnengelopen om kennis te maken. Ontzettend aardige mensen. En echte avonturiers, met veel mooie verhalen. Ze hebben 18 jaar op Java gewoond en daar twee zoons gekregen. Ze hadden er bovendien een productiebedrijf waar Franky meubels produceerde op basis van gerecycled hout, vooral teak. Zijn fabriekje in Indonesië draait nog steeds, zij het met veel minder personeel. Franky en Tin zitten nu hier, waar hun zoons – inmiddels beide pubers – een Europese opvoeding en opleiding kunnen genieten.

Hoe dan ook, met alleen zo’n winkeltje in ene toeristenstad red je het niet tegenwoordig. Zeker gezien de enorme hoeveelheid spullen in hun magazijn, die ze daar nooit kunnen uitstallen.Ik heb ze daarom voorgesteld om een site voor ze in elkaar te draaien.

Natuurlijk met een standaard WordPress-template, want échte sites maken kan ik nog steeds niet en WP werkt gewoon prima. Terwijl zoonlief Afri uitstekend in staat is zo’n blog zelf te vullen, met name als zijn Frans nog wat beter wordt.

 

Maar alleen een site online zetten is niet genoeg. Je moet ook zorgen voor ‘incoming’ links. Reclame! Dus als je eens in Tournus bent om de prachtige 11e eeuwse abdij te zien, loop dan ook even binnen bij Art Ancien d’Orient, midden in het centrum.

Reacties zijn gesloten.