Podcast Special: Het Frankrijk-avontuur van Paul Subelack

Paul Subelack en zijn vrouw Louise zijn echte avonturiers. Geïnspireerd door het televisieprogramma ‘A place in the Sun’ trokken zij in 2004 vanuit Ierland naar Frankrijk om daar een nieuw leven te beginnen. Op de bonnefooi en dus slecht voorbereid, geheel conform het standaard ‘Ik vertrek’-rampenscenario.

In Frankrijk kochten en verkochten Paul en Louise gedurende 15 jaren maar liefst zes woningen, die ze tussendoor renoveerden en opknapten. Deels omdat het moest, maar vooral omdat ze het een uitdaging vonden om telkens iets nieuws te creëren.

Hun Frankrijk-avontuur ging met vallen en opstaan. Iets waarover Paul – inmiddels samen met Louise terug in zijn geliefde Ierland – smakelijk kan vertellen. Je hoort het allemaal in deze podcast.

4 reacties op “Podcast Special: Het Frankrijk-avontuur van Paul Subelack

 1. Renoveren is wel een groot woord. Ik woon in nu in een huis wat hij eens in bezit had. Hij verkocht het onder beschamende omstandigheden. Trekstangen waren gewoon weggehaald waardoor muren naar buiten dreigde te vallen. Septictank die er volgens hem inzat was er niet. Ik kan namens de eigenaar nog wel een langere lijst maken. De eigenaar van het pand waar het om gaat noemt hem niet voor niets ‘ foute Paultje’. Dit wordt door meer Nederlanders die hier wonen beaamt. Laten we alsjeblieft zo iemand niet op een voetstuk plaatsen.

 2. Beste Rolf,
  Ik weet waar het om gaat.
  De huidige eigenaar van het pand heeft samen met zijn broer gedurende bijna een hele dag het pand opgemeten en bekeken. Voor hem waren er daarom geen verrassingen. Vanaf het eerste contact hebben wij met hem en zijn vrouw open kaart gespeeld. Echter heeft hij het lef gehad om op een achterbakse manier nog even 16.000 € terug te vorderen.
  Zoals altijd zitten aan een verhaal 2 kanten, jammer dat door één persoon mijn goede naam wordt bezoedeld.

 3. Ter aanvulling:
  Toen wij het huis in de verkoop zetten hebben wij met de burgemeester contact gehad over de septic tank. Hij adviseerde ons geen actie te ondernemen opdat de koper zodoende zijn eigen keuze kon bepalen. Hierover hebben wij de koper geïnformeerd.

  De trekstangen waarover wordt gerept hebben er nooit gezeten en konden daarom ook niet zijn verwijderd.Eveneens was koper hiervan op de hoogte voordat de akte werd getekend.

  Evenals de “lange lijst” waar Rolf over rept was het hele pand door de controle die koper uitoefende voor hem gesneden koek en overduidelijk. Als dat niet duidelijk was dan hebben 2 bouwkundigen hun werk niet goed gedaan. Dan is het wel erg kort door de bocht en makkelijk om mij af te schilderen als “foute Paultje” en de schuld bij mij neer te leggen.

  En wat betreft de andere Nederlanders in die omgeving om zou het goed zijn om ook hun hand in eigen boezem te steken alvorens mee te gaan in opruiende berichten.

  Koper beschuldigde ons van het tegenhouden van de gasleverantie en dreigde ons met een rechtszaak!!
  Nadat na enkele maanden bleek dat koper het leveringscontract voor gas nog niet had getekend. Dit was de oorzaak van het haperen maar koper wees nog steeds naar ons als de oorzaak.

  Koper heeft naar ons toe zélf afspraken geschonden door tegen afspraken in het terrein te betreden waardoor onze poezen zijn gevlucht.

  De gesprekken tussen koper en zijn vrouw zijn door hun gevoerd met de Bijbel op tafel. Jammer dat dat niet het gewenste effect heeft gehad.

  Voor meer informatie kun je bij Gregor mijn emailadres opvragen.

 4. In de podcast spreek ik over de Facebookgroep Raad&Daad Frankrijk dat op dit moment 14.000 leden telt.
  Ik wil benadrukken dat dit succes niet alléén aan mij te danken is.
  Het gehele beheerteam en alle leden hebben hieraan meegewerkt.
  Ook Gerard d’Olivat, als huidige beheerder heeft een behoorlijk grote impact op het succes.