Chika!

Chika, ons nieuwe hondjeWie me ook op Twitter volgt (@krekhak) zal het niet ontgaan zijn. We hebben er een hondje bij. Na wat naamwisselingen (Shady, Chipo) zijn we nu uitgekomen op Chika. Qua uitspraak Spaans voor meisje, maar ook bijna een Japanse meisjesnaam (Chikako). En wat pittiger dan Chipo, wat overigens Japans is voor ‘staart’.

Chika is geboren uit een tamelijk klein formaat border collie, die echter gedekt was door een flinke hond, half Beauceron, half Berger Yougoslave (Sarplaninac). De bevalling moest dan ook bij de dierenarts plaats vinden. Nu was onze vorige hond, Vicky, ook half Beauceron en de andere helft half Collie, half Labrador. Dus we zitten in de buurt.

UIt het nest van 9 hondjes, dat gewoon onder een golfplaten dakje in een weiland woonde, kozen we het onderdeurtje. Zoals je hier boven ziet, duidelijk de minst dominante. Ze leek een beetje suffig en had in het nest nog een erg dikke buik. Maar we vielen voor de korte, glanzende vacht van een Beauceron en haar mooie tekening, die toch wat aan de border collie doet denken. Rond de oren en op haar schoft zie je iets van het honingbruine ‘moiree’ van de Sarplaninac. Dus ondanks de slechte voortekenen voilgden we toch ons instinct. Zij mocht mee.Kennelijk kreeg ze in het nest niet voldoende rust om lekker te poepen en had ze misschien ook een wormenprobleem, want inmiddels heeft ze de eerste vaccins alsmede een wormenkuur binnen, is na enkele indrukwekkende schijtsessies haar dikke buik geslonken en is ze ontzettend levendig en pienter. Wel nog een beetje bang op straat, maar ja, ze ziet hier in 10 minuten meer mensen dan in de eerste tien weken van haar leven.

Nu moeten we nog met elkaar leren leven. Chika is wat bijterig in het spel, gebruikt haar tandjes om aandacht te krijgen. En natuurlijk heeft ze aan het tafelkleed al een vaas van tafel getrokken. Maar ze vindt het ook fantastische om een balletje te gaan halen en brengt dat braaf weer terug. En pootjes geven doet ze ook al! Volgens mij gaan wij het heel leuk krijgen samen. Ze heeft haar slaapplek in ieder geval alvast gevonden.

4 reacties op “Chika!

  1. Wat heerlijk! Ziet er in ieder geval uit om op te vreten. Maar dat is in principe elke pup. Lekker opvoeden, leuke taak nu je pubers (bijna) puber-af zijn