Aangenaam! Krek. uw… makelaar!?

gregor hakkenberg conseiller immobilier saone et loire tournus bresse 71Je gelooft het niet, gezien mijn geschiedenis, maar het is écht waar. Ik ben sinds kort toegetreden tot het legioen der officiële makelaars, of liever: ik ben agent commercial bij een makelaarsketen. ReflexAgents is een tamelijk nieuw bedrijf, opgericht door de voormalige eigenaar van Kelkoo.fr. De keten werkt met onafhankelijke vertegenwoordigers, die worden ondersteund via een sterk online netwerk.

Wie mij kent, weet dat ik nooit een erg hoge pet op heb gehad van de beroepsgroep. Mijn geringe achting voor de makelaars was het gevolg van diverse negatieve ervaringen met leugenaars, rommelaars, konkelaars en flessentrekkers die hun eigen belang vóór dat van de klant stelden. En nu ben ik er dus zelf eentje. “If you can’t beat them, join ‘m!” zullen we maar zeggen.

En je principes?
Het is waar, ik had zelf nooit gedacht dat het hiertoe zou komen. Het voelt zelfs een klein beetje als verraad. Maar ik merk ook dat deze nieuwe rol eigenlijk best bij me past. Ik kan nu verkopers persoonlijk begeleiden bij het promoten van hun huis, zonder bang te hoeven zijn voor het overtreden van de Loi Hoguet. Zo mag ik nu geïnteresseerde kopers ontvangen en rondleiden (vooral handig voor verkopers van een tweede huis, die er zelf niet altijd zijn), en meedenken over de beste prijs.

En… niet te duur.
Een van mijn belangrijkste bezwaren tegen de makelaars was altijd de belachelijk hoge commissie. Zeker voor goedkope huizen hanteren makelaars minimaal 6%. De organisatie van ReflexAgents staat mij echter toe een veel lagere commissie te hanteren, die begint bij 3%. In principe was dat alleen voor duurdere huizen maar ik heb bedongen dat er geen minimumbedrag is waarvoor ik aan de slag kan.

‘Le Batave de Tournus’, tot je dienst
Ik heb inmiddels drie huizen in de verkoop. Ze staan op mijn nieuwe site, waar overigens ook mijn eigen huis nog steeds te koop staat. Interesse, iemand?
En oh ja, mocht je een huis willen verkopen in de regio tussen Tournus en Louhans en behoefte hebben aan een huizenverkoper met grote ervaring in internationale promotie van onroerend goed, neem dan éérst contact met mij op. Kijken we samen wat de beste strategie is.

Zie ook www.immoa3.com en www.property-france.fr

 

 

 

1 reactie op “Aangenaam! Krek. uw… makelaar!?